Companyies

Reivindicant el carrer com a lloc de trobada, Itinerània practica la intervenció efímera i festiva de l'espai públic. Les seves creacions, instal·lacions construïdes bàsicament de ferro i fusta, són estructures senzilles i ginys de mecànica bàsica a la vista. Una proposta marcadament participativa que desperta la curiositat dels participants de totes les edats.

Itinerània neix l'any 2006 a redós de la Fira de la Pesseta (Tona, Barcelona), amb l'estrena de les seves bicicletes transformades, Las Cibicletas, i la seva primera instal·lació, El Laberint. L'any 2012 estrena la segona instal·lació, Titeretú, al festival MAC de La Mercè (Barcelona) i a finals del mateix any neix Laberint II, estrenat al festival Bonjour l'Hiver (Annemasse, França). El 2015 estrena la seva nova proposta l'Escape Caravana: Qui va matar el meu conill? a FiraTàrrega i el 2017, unint les estructures d'El Laberint i Laberint II neix l'opció d'El Gran Laberint.

La companyia ha participat en nombrosos festivals i esdeveniments arreu de la geografia catalana, espanyola i en països com: França, Portugal, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Àustria, Luxemburg, Suïssa, Regne Unit, Irlanda, Eslovènia, Croàcia, Letònia, Dinamarca, Noruega, Romania, Singapur, Costa Rica, Hong Kong o Bahrain.

MéliMélo & Compagnie va ser creada el 2011, és una reunió d'amics que feia molt temps que tenien ganes de treballar junts: Amélie Mélotte, Anaïs Caillat, Didier Maes i Lucie Lizon.

Encara queda molt per viure i MéliMélo & Compagnie se n'alegra!

Periples Immòbils és el seu primer projecte i va ser estrenat al festival "Sortilèges, Rue & Vous" a Ath (Bèlgica) el juny de 2012. La companyia belga ha participat als festivals de carrer més importants de Bèlgica i també ha portat els seus periples a França, Espanya, Holanda, Rússia, Romania, Luxembourg o Alemanya.

Toc de Fusta: "Volem treballar la fusta i fer-ne autòmats de gran format. Volem jugar i fer jugar amb els mecanismes que els componen. Traslladar a places i carrers els petits trencaclosques que intentem resoldre quan construïm un autòmat. I fer-ho per als més menuts, sense oblidar que a tots i totes ens agradaria algun cop tornar a ser nens i nenes".

L'any 2010 un grup d'amics de Les Avellanes van decidir reinventar-se i organitzar-se per fer coses diferents d'una manera també diferent. Després d'omplir llibretes d'esbossos i parlar moltes hores al voltant d'una taula, decideixen recuperar la fusteria del pare de l'Albert i comencen a tallar fustes per fer el prototip d'un ocell gegant que els portarà el 2012 al Festival Internacional de las Artes de Costa Rica, on van estrenar una col·lecció de 6 autòmats de gran format. El mateix any estrenen a la Fira Mediterrània de Manresa Els amics d'en Crusó una instal·lació amb la qual han visitat des de petits poblets al costat de casa fins a grans festivals d'arreu d'Europa. L'any 2015 estrenen la segona col·lecció d'Els amics d'en Crusó al Waves Festival de Dinamarca i l'any 2019 arriba l'estrena de la seva última instal·lació, l'atelier, a la 30a Fira de Teatre de Titelles de Lleida on Els amics d'en Crusó són guardonats amb el premi Drac d'Or en la categoria d'Arts de Carrer.

Toc de Fusta ha viatjat amb les seves instal·lacions a: Costa Rica, Espanya, Portugal, Dinamarca, Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, França, Luxemburg, Suïssa, Noruega i Romania.

Katakrak és una companyia d'art de carrer, creada el 2005 per la Sandra Sardà, que basa la seva feina en tres eixos fonamentals: la creativitat, el reciclatge i el joc. Al taller la companyia selecciona i manipula objectes en desús o materials rebutjats i els converteix en artefactes originals i únics (així trobem, per exemple, una post de planxar convertida en un cocodril que menja cireres, un gronxador del parc convertit en el cos d'un elefant, el bombo d'una rentadora convertit en un peix o una paperera convertida en un porquet...). En les instal·lacions de Katakrak la participació activa del públic és indispensable i reivindiquen així les places, els parcs i els carrers com a espais comuns de lleure i convivència.

Les seves propostes són: L'Animalada, Enginys Eko.poètiks, Els Recicloperats i els tallers creatius Trastuss. Les instal·lacions de Katakrak porten més de 400 actuacions formant part de nombrosos festivals i esdeveniments arreu de la geografia catalana, espanyola i han viatjat per Europa i fins i tot fora d'Europa jugant en països com: Andorra, França, Portugal, Itàlia, Regne Unit, Holanda, Alemanya, Bèlgica, Polònia, Taiwan, Costa Rica, Noruega, Suïssa, Croàcia o Romania.